SoMuCh är ett  företag som "går på tre ben". Jag som ensam driver företaget heter Lasse Rintakoski och är till yrket socionom. Men jag är också friidrottstränare och musikant som reparerar och justerar instrument. 

Lika länge som jag har ägnat mig åt musik - läs vidare längre ner på sidan- (dvs. 40 år), lika länge har jag ägnat mig åt idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet.

Som många andra gick jag igenom alla "barnidrottssjukdomar" som yngre. Alltså, jag sysslade med massor av sporter (ibland alldeles för många samtidigt). Det var hand- och fotboll, ishockey, judo, luftgevärsskytte... nej det tar för stor plats med allt uppräknande.

Det som jag slutligen satsade på var friidrott. Karriären gick ganska bra (USM 2:a & 3:a som 16 och 17-åring). Tyvärr tog den slut alldeles för tidigt pga. skador i knäna som inte gick att behandla.

Min förening,IF Hagen i Skövde, bekostade en ledarskapsutbildning så att jag kunde leda grupper i friidrott. Gick igenom steg-1 & steg-2 som det hette på den tiden. Efter några år blev det uppehåll med detta pga studier och bildande av familj.

Jag släppte dock inte kontakten med idrotten, utan tillgodogjorde mig vidare kunskap om träning via åtskilliga kurser. Detta har jag fortsatt med hela tiden, eftersom jag anser att det är viktigt att man håller sig ajour med forskning och nya rön som rör träning. 

Nuhar jag i drygt 15 år, på konsultbasis, varit tränare åt så vitt skilda idrotter som; friidrott, handboll, fotboll, konståkning, innebandy, tennis m fl. Det har varit oerhört roligt, inspirerande och lärorikt att få träna härliga människor i olika typer av sporter.

Samtidigt är det en spännande utmaning att få sätta sig in i vad som är det specifika för de olika  idrotterna. Att få vända och vrida på sina kunskaper för att hitta rätt "passform" för träningen är otroligt utvecklande för en tränare, tycker jag. Om du vill du veta mer om hur du/ni kan få hjälp och hur jag arbetar och tänker som tränare kan du läsa vidare på min träningssida.

Och här kommer mera... 

 

Eftersom musik har varit min hobby i snart 30 år (nåja, jag började lyssna på musik för över 40 år sedan), så har intresset för instrument funnits där parallellt. Jag har reparerat och justerat väldigt många gitarrer och basar, både akustiska och el, genom årens lopp. Det är en av tjänsterna du kan få hjälp med. Du kan läsa mer om detta om duu klickar här.

Men framförallt har jag hållit på med munspel. Då jag får betrakta mig som munspelare och sångare, har det blivit naturligt för mig att experimentera med att försöka modulera munspelen för att ge dom olika karaktär i ljud och spelbarhet. Vaddå...? Ett munspel låter väl som ett munspel, tänker du. Och det har du ju alldeles rätt i.

Men om jag får sätta händerna och verktygen i det, så lovar jag att du kommer höra en enorm skillnad. För att inte tala om en helt annan känsla att spela på det. Om du vill veta mer om detta är du välkommen till min munspelssida.