Min träningsfilosofi             

Träning med fria vikter involverar fler muskler än om du tränar i "maskiner".

Här får du veta en del om hur jag tänker och arbetar då jag arbetar med träning...och hur jag kan hjälpa dig/er.

Coaching eller träning (som det heter på svenska) upptar en stor del av tiden för min verksamhet. Det är kul tycker jag, eftersom jag nog får betraktas som "idrottsnörd". Som jag redan har skrivit på andra ställen, har jag varit aktiv inom flera olika sporter. Detta ser jag som en fördel (för min del) eftersom jag har fått ha många olika ledare och tränare som har påverkat mig på olika sätt. Detta, tillsammans med olika utbildningar och kurser, har format mig till att hitta min egen stil som tränare.

Det finns nog lika många svar på, som aktiva som jag har tränat. Men jag ska beskriva hur jag ser på mig själv som tränare.

r det första utgår jag alltid ifrån de olika förutsättningarna som den enskilda individen har. Det är viktigt av den anledningen att man måste utgå från grunden, då man börjar att jobba med olika typer av övningar. Jag har ett stort mått av tålamod. Det är också viktigt för att den som tränar ska känna att det är OK att inte lyckas perfekt den första tiden.

En annan viktig ingrediens i mitt tränarskap är att jag är inspirerande. Jag "pushar" på killen/tjejen på ett positivt sätt och fokuserar på det som är bra. Utgår från det och bygger vidare på det för att bättra på det som inte lyckades helt bra. Det har gett ett gott resultat.

Eftersom jag är "specialist" på sprint och hopp inom friidrott, har jag min kunskapsbas därifrån. Men det är ju inte bara inom friidrotten som det är viktigt att springa snabbt och rätt, träna spänst mm på rätt sätt. Som jag nämner någon annanstans på hemsidan har jag jobbat med fotbolls-, innebandy-, handbollslag, konståkning, tennis mm. Idrotter som skiljer sig ganska mycket ifrån varandra beträffande rörelsemönster, kondition etc.

Nedan beskriver jag lite om hur jag tänker innan jag börjar med träning för de olika typerna av idrotter. 

Jag ser alltid till att hitta övningar som är så "grenspecifika" som möjligt. Alltså; jag tänker mig in i vad som händer på en fotbollsplan t ex. Vad gör spelarna på plan? Hur rör dom sig? Är det killar eller tjejer? Är dom unga eller äldre? Har dom tränat mycket styrka? Kondition? osv. Se'n gör jag upp program efter det. Ja... jag skulle kunna hålla på ett bra tag till, men det får räcka så länge. Om du ännu inte har tröttnat på ordflödet så kan du läsa ännu mer om vad jag tycker är viktigt, när det gäller träning. Vad vill du ha hjälp med? Klicka här så får du lite metoder som jag använder. (Kommer snart)